Έξυπνα συστήματα κάνουν την κατοικία ασφαλέστερη

 
Χάρη στο διαδίκτυο των πραγμάτων οι κατοικίες εκτός από «εξυπνότερες» θα γίνουν και ασφαλέστερες. Το ΙοΤ διαμορφώνει και αναβαθμίζει την ασφάλεια του σπιτιού μέσα από ένα ευρύ φάσμα συσκευών και εφαρμογών.
 
 
«Έξυπνοι» Βοηθοί
 
Οι «έξυπνοι» βοηθοί για την κατοικία είναι σε θέση να παρέχουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, να εκτελούν εντολές ακόμα και να παίζουν μουσική μέσω της σύνδεσης τους στο διαδίκτυο. 
 
Οι «έξυπνοι» βοηθοί αναμένεται να χρησιμοποιηθούν ευρύτερα τα επόμενα χρόνια για την ασφάλεια της κατοικίας. Με την τεχνολογία αναγνώρισης φωνής θα μπορούν να κλειδώσουν ή να ξεκλειδώσουν πόρτες, να χρησιμοποιήσουν τις κάμερες για να δουν τους επισκέπτες που χτυπούν το κουδούνι καθώς και να δημιουργήσουν εικονικά κλειδιά για τους επισκέπτες που εξουσιοδοτεί ο ιδιοκτήτης.
 
 
Ρομπο-σκύλος
 

 
Δεν είναι πολύ μακριά η εποχή όπου οι κατοικίες θα φυλάσσονται από τα robot dogs. Τα σκυλιά-ρομπότ θα είναι εξοπλισμένα με κάμερες όπου θα καταγράφουν κάθε ύποπτη κίνηση ή συμπεριφορά
 
 
 
Drones
 
 
 
Για συγκροτήματα κατοικιών τα drones θα περιπολούν εναέρια και με τις κάμερες υψηλής ευκρίνειας που διαθέτουν θα ανιχνεύουν κάθε ύποπτη δραστηριότητα, μεταφέροντας εικόνες απευθείας στο smart phone του ιδιοκτήτη ή στις οθόνες των υπευθύνων ασφαλείας.
 
 
«Έξυπνες» κλειδαριές και συναγερμοί
 

Οι smart locks επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες κατοικιών να κλειδώνουν ή να ξεκλειδώνουν τα σπίτια τους από μακριά μέσω smart phone. Οι συσκευές του συναγερμού και οι κάμερες συνδεδεμένες στο Wi-Fi μπορούν να ελεγχθούν από το smart phone και για οποιαδήποτε παραβίαση-ενεργοποίηση αισθητήρων του συναγερμού μεταφέρεται μήνυμα ή εικόνα στο κινητό ή στο tablet.
 
 
 
 
Geofencing
 
Οι «έξυπνοι» συναγερμοί αναμένεται να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο από την τεχνολογία geofencing που ορίζεται ως «εικονική περίμετρο για μια πραγματική γεωγραφική περιοχή». Η συγκεκριμένη τεχνολογία ουσιαστικά αποτελεί έναν αόρατο φράχτη που αναγνωρίζει το smart phone του ιδιοκτήτη όταν αυτός εισέρχεται ή εξέρχεται από την περίμετρο της κατοικίας του με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της ηλεκτρονικής κλειδαριάς και του συναγερμού.
 
Επιπρόσθετα η τεχνολογία geofencing δίνει την δυνατότητα στον ιδιοκτήτη να ειδοποιηθεί αλλά και να παρακολουθεί μέσω του smart phone τους αναμενομένους ή τους απροσδόκητους επισκέπτες που «παραβιάζουν» τον αόρατο φράχτη.
 

MGMEDIAEXPO LTD

MGMEDIAEXPO LTD organizes specialized exhibitions of high international standards.

Our current portfolio includes trade exhibitions & conferences from a diverse range of industries.

www.mgmediaexpo.eu

CONTACT US

MGMEDIAEXPO LTD

Cyprus Tel: +357 25281826,

Athens Tel: +30 210 6619827, +30 210 3006619

contact@mgmediaexpo.eu