Η έξυπνη τεχνολογία φέρνει περισσότερες κρατήσεις στις βραχυχρόνιες μισθώσεις - AirBnB

Οι οικοδεσπότες βραχυχρόνιας μίσθωσης ήδη πειραματίζονται πάνω στις τεχνολογίες “έξυπνων” σπιτιών που μπορούν να εγκαταστήσουν στις ιδιοκτησίες τους. Η προσαρμογή αυτή όμως πρέπει να επιταχυνθεί καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι φέρνουν την “έξυπνη” τεχνολογία στα δικά τους σπίτια αναφέρει το bnbnews.

Η Airbnb, ήδη από το 2015, βλέποντας αυτή την τάση, ξεκίνησε το πρόγραμμα Host Assist, με διάφορους συνεργάτες (August, Nest, Yale, Kwikset κ.ά.). Επί της ουσίας, συνεργάζεται με οικοδεσπότες για να προσφέρει εκπτώσεις σε έξυπνες κλειδαριές και παρόμοια τεχνολογία. Με την πάροδο των χρόνων, όλο και περισσότερες εταιρείες εντάσσονται στο πρόγραμμα, προσφέροντας λύσεις στους οικοδεσπότες.

Ωστόσο η Airbnb δεν μπορεί να επιβάλλει στους ιδιοκτήτες την “έξυπνη” τεχνολογία γιατί τελικά πρόκειται για τα δικά τους σπίτια και δεν μπορούν να αναγκαστούν να εγκαταστήσουν τεχνολογίες που δεν γνωρίζουν ή δεν καταλαβαίνουν. Αντίθετα, η προσαρμογή των ιδιοκτητών στις “έξυπνες” τεχνολογίες θα έρθει λόγω της πίεσης που θα ασκούν οι πελάτες.

 

Παρακολουθήστε το video:

Smarter & Safer AirBnB Hosting with August Home

 
 
 

Το “smart” φέρνει κρατήσεις

Ήδη από το 2016, η August (εταιρεία smart locks) πραγματοποίησε μια μελέτη για τις επιπτώσεις της “έξυπνης” τεχνολογίας στις βραχυχρόνιες μισθώσεις (στην Airbnb). Παραθεριστές (80%) και business travellers (92%) είπαν ότι είναι πιθανότερο να επιλέξουν ένα σπίτι εάν διαθέτει “έξυπνη” τεχνολογία.

Μάλιστα, το 60% των ενοικιαστών δήλωσε ότι θα πλήρωναν περισσότερα για “έξυπνη” οικιακή τεχνολογία στην Airbnb.

Ο κτηματομεσίτης Angel Piontek εξήγησε το λόγο, στο περιοδικό New York Magazine:

“Αν εξετάσω τέσσερα σπίτια στην ίδια γειτονιά και κάποιο έχει θερμοστάτη Nest, που μπορεί να εξοικονομήσει 10-12% σε θέρμανση και ψύξη, αυτό θα μείνει στο μυαλό μου. Άλλα σπίτια ίσως θα τα ξεχάσω.”

Πάντως δεν είναι όλες οι έξυπνες οικιακές συσκευές ιδανικές για τα Airbnbs. Τα έξυπνα ηχεία και τα έξυπνα φώτα είναι οι πιο δημοφιλείς συσκευές για τα σπίτια. Όμως οι οικοδεσπότες βραχυχρόνιας μίσθωσης τείνουν προς κάτι άλλο: έξυπνες κλειδαριές και κουδούνια με βίντεο. Το 74% των επισκεπτών και το 80% των οικοδεσποτών πιστεύουν ότι οι δύο αυτές τεχνολογίες θα βρίσκονται σύντομα στα περισσότερα Airbnbs.

Οι λόγοι είναι απλοί: είναι πιο βολικά και είναι ασφαλέστερα. Τόσο οι επισκέπτες (75%) όσο και οι οικοδεσπότες (61%) ανησυχούν ότι θα χάσουν τα κλειδιά τους. Οι έξυπνες κλειδαριές παρέχουν στους φιλοξενούμενους τη δυνατότητα να αποκτήσουν πρόσβαση στο σπίτι χωρίς κλειδιά.

 

Δείτε το video της εταρίας Vivint για την λειτουργία και τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας smart home στο AirBnB

 Vivint Smart Home Partners with Airbnb to Simplify Hosting

 
 
 
 
 
 

Εάν είσαι ιδιοκτήτης ακινήτου βραχυχρόνιας μίσθωσης και θέλεις να αποκτήσεις "έξυπνα" συστήματα

μην χάσεις την ευκαιρία να επισκεφθείς την έκθεση INDELEX - SMART HOME Expo

από 11 έως 13 Μαΐου στην Αθήνα  

Περισσότερες πληροφορίες : www.indelex-smarthomexpo.eu

 
 
 
 

MGMEDIAEXPO LTD

MGMEDIAEXPO LTD organizes specialized exhibitions of high international standards.

Our current portfolio includes trade exhibitions & conferences from a diverse range of industries.

www.mgmediaexpo.eu

CONTACT US

MGMEDIAEXPO LTD

Cyprus Tel: +357 25281826,

Athens Tel: +30 210 6619827, +30 210 3006619

contact@mgmediaexpo.eu